SJU Botoșani: Au demarat lucrările la viitorul laborator modern de microbiologie

0
260
foto: CJ Botoșani
Autoritățile locale anunță startul la lucrările de construire a laboratorului de microbiologie a Spitalulului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.
Firma botoșăneană Simion Tehnoconstruct este cea care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții pentru realizarea proiectului Consiliului Județean în valoare de 3,77 milioane lei, din care contribuția locală este de 345 mii lei, adică de 9%.

„Construirea unui laborator de microbiologie nou și modern nu este un moft, ci o necesitate pentru asigurarea unui act medical cât mai performant. Noul laborator va aduce beneficii Spitalului Județean, prin completarea pachetului de servicii medicale puse la dispoziție de către unitatea medicală, dar și celorlalte unități sanitare din județ prin prelucrarea probelor biologice”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

foto: CJ Botosani

Termenul de finalizare a lucrărilor este de opt luni

Proiectul conturat de echipa comună a Consiliului Județean și cea a Spitalului „Mavromati” a fost admis la finanțarea printre primele din țară, obținând cel de al patrulea punctaj la nivel național, 74 de puncte.

Realizarea obiectivului presupune construirea clădirii laboratorului pentru biologie moleculară cu o suprafață de 232,19 metri pătrați și dotarea acestuia.
Complementar, printr-un proiect finanțat prin PNRR se va achiziționa aparatură de laborator de ultimă generație, care să permită identificarea microorganismelor și determinarea sensibilității la antibiotice, într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată.
Valoarea totală a proiectului, care mai presupune și dotarea celorlalte secții cu echipamente performante pentru reducerea riscului de infecții asociate asistenței medicale, precum și achiziția de echipamente specifice pentru creșterea gradului de igienă și asigurarea controlului microbiologic al aerului în secțiile și compartimentele spitalului, are o valoare totală de 4 milioane de euro.
Articolul precedent15 august – liber doar marți sau minivacanță de patru zile?
Articolul următorS-a deschis calea pentru tratamente personalizate: Cu ajutorul inteligenței artificiale s-au descoperit patru tipuri de boală Parkinson