Aparitia si agravarea simptomelor sinuzitei sunt determinate de racirea vremii precum si de schimbarile abrupte ale presiunii atmosferice.

Medicii specialisti sustin ca sinuzita este asociata cu o presiune resimtita fie deasupra, fie dedesubtul ochilor si cu dureri persistente de cap. Prin urmare pacientul cu sinuzita percepe diferit mirosurile urate, are tot timpul nasul infundat, scurgeri galben-verzui, dar si ameteli, tuse si ochii inrositi.

in urma radiografiei sinusurilor, specialisti ORL pot constata prezenta unor infectii la nivelul sinusurilor maxilare sau frontale. Astfel ca in cazul sinuzitelor maxilare de cauza dentara, specialistul recomanda tratarea infectiei dintelui sau extirparea acestuia de catre medicul stomatolog. De asemenea o procedura des utilizata este punctia, cu ajutorul careia se spala zona afectata cu ser fiziologic pentru eliminarea puroiului. in cazul in care sinuzita nu se rezolva prin punctii, este recomadata interventia chirurgicala.

De cele mai multe ori, operatia nu garanteaza vindecarea sinuzitei, astfel pentru a evita neplacerile, persoanele cu predispozitie catre sinuzita pot face spalaturi nazale cu o solutie salina.

Totodata, sinuzita care nu este tratata corespunzator poate avea consecinte grave asupra sanatatii individului. Astfel administrarea incorecta a antibioticelor, persistenta inflamatiei si a infectiei de la nivelul sinusurilor pot determina probleme oculare, meningita chiar si abcese cerebrale, care pot fi fatale.