Sindicate: Solidaritatea Sanitară a lansat Platforma Națională de Coordonare a Acțiunilor în Instanță

0
285
Federația „Solidaritatea Sanitară” din România anunță lansarea Platformei Naționale de Coordonare a Acțiunilor în Instanță (PNCAI); aceasta este destinată identificării seriei de drepturi legale a căror acordare le este refuzată diferitelor categorii de angajați din sectorul public de sănătate și medierii posibilității de acțiune pentru obținerea lor.
Porivit liderilor sindicali, aplicația include două părți: prima este destinată evaluării situației individuale a fiecărui angajat din sistemul public de sănătate și identificării drepturilor de care acesta este privat iar cea de-a doua mediază posibilitatea acțiunii în instanță pentru obținerea fiecăruia dintre drepturile identificate.
„Angajații din sectorul public de sănătate care doresc să le fie evaluate în mod cât mai exact drepturile de care sunt lipsiți și să beneficieze de estimarea valorii acestora, trebuie să introducă mai întâi seria de informații necesare pentru a identifica caracteristicile principale ale profesiei, unității, locului lor de muncă și modului de desfășurare a activității, în funcție de care sunt stabilite drepturile fiecărui angajat” – transmite Federația.
Astfel, după parcurgerea acestor pași fiecare utilizator va putea cunoaște:
  • Toate drepturile de care ar trebui să beneficieze, dar de care este privat.
  • Explicația pentru fiecare dintre aceste drepturi
  • Estimarea valorii fiecăruia dintre drepturi și suma lor totală.
După ce va afla toate aceste informații fiecare angajat din sistemul public de sănătate va putea decide cum dorește să procedeze mai departe; Federația „Solidaritatea Sanitară” oferă membrilor săi posibilitatea să solicite deschiderea unei acțiuni în instanță (gratuită pentru ei) în vederea recuperării acestor drepturi, aplicația mediind desfășurarea primilor pași necesari.
Aplicația Platforma Națională de Coordonare a Acțiunilor în Instanță (PNCAI) aparține Federației „Solidaritatea Sanitară” din România, fiind construită în special pentru membrii sindicatelor afiliate și în general pentru angajații din sectorul public de sănătate.
Articolul precedent,,Ieri am fost eroi, astăzi la gunoi”: Ambulanțierii din toată țara au ieșit marți în stradă. Cinci lideri sindicali au intrat în greva foamei
Articolul următorTârgu Mureș: Mediciniștii de la Institutul Medico-Militar, instruiți asupra riscurilor prezentate de droguri, arme și accidente auto