Sindicalistii din Sanatate ameninta cu greva!

0
180

Reprezentantii sindicatelor din sanatate anunta ca vor intra in greva in situatia in care Guvernul va hotari inghetarea salariilor. Liderii Sanitas au avut astazi o discutie cu ministrul Sanatatii, Ion Bazac, referitoare la posibilitatea inghetarii salariilor dar si la problemele legate de bugetul de stat. Discutiile nu fost multumitoare pentru sindicalistii din Sanatate care ameninta cu greva.

Cadrele medicale ameninta ca vor incepe actiuni de protest in situatia in care salariile nu vor fi majorate. Potrivit liderilor sindicali, masura de inghetare a salariilor nu va face decat sa agraveze criza economica din Romania.

„Este un ultim demers pentru stabilizarea personalului sanitar. Daca nu primim nimic, posibil sa strangem semnaturi pentru greva. Respingem o decizie de inghetare a salariilor”, a declarat Marius Petcu, presedintele Federatiei Sanitas.

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii solicita sindicalistilor rabdare si intelegere. „Propunerea mea ca ministru al Sanatatii este un buget echilibrat intre venituri si cheltuieli. Avand in vedere reperele anului 2009, incercam sa gasim posibilitati de crestere a veniturilor atat la bugetul de stat, cat si la Fondul National al Asigurarilor de Sanatate, concomitent cu rationalizarea cheltuielilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Articolul precedentMamele de gemeni sau tripleti protesteaza in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie
Articolul următorAsprina previne bolile de ficat