Sindicaliștii cer testarea tuturor salariaților din sănătate

0
43

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită modificarea urgentă a procedurilor de testare pentru coronavirus și testarea tuturor salariaților din sănătate.

Reprezentanții „Solidaritatea Sanitară” cer testarea de urgență a tuturor salariaților din sănătate care au intrat în contact cu persoane confirmate ca fiind infectate COVID 19, simptomatici și asimptomatici.

Totodată, cer testarea salariaților din sănătate care au intrat în contact cu persoane suspicionate COVID 19 sau care sunt contacți ale unor persoane infectate.

Ad in title

“Această situație ne întărește suspiciunea existenței unei intenții ascunse a guvernanților de a practica imunizarea forțată a salariaților din Sănătate, prin încălcarea dreptului acestora la protecția sănătății și a securității în muncă. Federația „Solidaritatea Sanitară” respinge categoric o astfel de procedură, ea încălcând în mod grav drepturile fundamentale ale salariaților și ale membrilor familiilor acestora”, se arată într-un comunicat al Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Potrivit aceleiași surse, în forma inițială a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) era prevăzută testarea tuturor salariaților contacți, simptomatici și asimptomatici.

Solicitările sindicaliștilor din sănătate vin în condițiile în care absența testării a generat situația de la Spitalul Județean Suceava, contaminând salariați și pacienți.

Totodată, testarea personalului din sănătate este cerută și în contextual în care ministrul Sănătății a anunțat testarea în masă a tuturor locuitorilor din București, iar secretarii de stat vorbesc de testarea în masă în toate aglomerările urbane.

Articolul precedentUn spital din China va trimite materiale și echipamente medicale la Mioveni
Articolul următorBREAKING NEWS Ministrul Sănătății și-a dat demisia – surse