Simpozionul stiintific din cadrul Campaniei Nationalea€œControleaza-ti Diabetul”: Preventie si control!

0
57

in contextul situatiei alarmante a prevalentei si incidentei diabetului zaharat la nivel national, dar si international, in perioada 10-14 noiembrie 2012 are loc la Oradea cea de-a treia editie a Campaniei Nationale a€œControleaza-ti Diabetul”, sub egida stiintifica a Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, cu sprijinul partenerului local, Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Oradea.

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, cuprinde actiuni dedicate atat publicului larg, cat si publicului profesionist, in incercarea de a trage un puternic semnal de alarma in ceea ce priveste problematica acestei afectiuni.

Unul dintre principalele evenimente ale Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, este simpozionul stiintific organizat in data de 10 noiembrie 2012, la Hotel Ramada, in intervalul orar 09.00 – 18.00. Temele discutate de catre medici surprind problematica diabetului zaharat dintr-o varietate de perspective. La manifestare participa medici diabetologi, medici de familie, internisti, endocrinologi, nefrologi, cardiologi, oftalmologi, chirurgi si medici rezidenti.

Ad in title

a€œSimpozionul stiintific din cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul, editia a treia, are ca obiectiv principal facilitarea schimbului de informatii intre profesionistii implicati in managementul diabetului zaharat, pentru o cat mai buna evaluare si tratare a afectiunii. Este foarte important faptul ca prin acest tip de manifestare reusim sa ajungem si in centrele din tara, iar informatiile ajung direct la specialistii din teritoriu, in conditiile in care Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul se va desfasura pe rand in cele mai importante centre de diabet din Romania”, a declarat prof.univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Implicarea autoritatilor in lupta impotriva diabetului este una dintre componentele definitorii ale Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul.

in deschiderea simpozionului stiintific sunt invitati:

Ilie Bolojan – Primarul Municipiului Oradea

Conf.univ.dr. Florian Bodog, Secretar de stat in Ministerul Sanatatii

Prof.univ.dr. Gheorghe Carp- Manager Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea

Dr. Daniela Rahota – Director executiv Directia de Sanatate Publica Bihor

Luciana Dorca- Director Casa de Asigurari de Sanatate Bihor

Temele dezbatute in cadrul simpozionului stiintific Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, aduc in atentia specialistilor diabetul si activitatea fizica, neuropatia diabetica, chirurgia metabolica, relatia dintre diabet si alte afectiuni, solutii pentru controlul eficient al diabetului, retinopatia diabetica, individualizarea tratamentului, precum si controlul dislipidemiei aterogene.

Importanta si nivelul stiintific al simpozionului sunt date de numele speakerilor prezenti in cadrul manifestarii: prof.univ.dr. Maria Mota – presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice,prof.univ.dr. Amorin Popa – presedintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sanatatii si presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica, dr. Cristian Guja – vicepresedinte Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ,conf.univ.dr. Gabriela Roman- vicepresedinte Societatea Europeana pentru Obezitate, presedinte Societatea Romana pentru Studiul Obezitatii, prof.univ.dr. Gabriela Radulian – Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”, conf.univ.dr. Magdalena Morosanu – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a€œSf. Apostol Andrei”, Galati, conf.univ.dr. Cristian Serafinceanu – Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N. Paulescua€œ, prof.univ.dr. Adrian Maghiar – Facultatea de Medicina si Farmacie, Universitatea din Oradea, prof.univ.dr. Petru Mihancea – Facultatea de Medicina si Farmacie, Universitatea din Oradea, prof.univ.dr. Gavril Cornutiu – Facultatea de Medicina si Farmacie, Universitatea din Oradea, prof.univ.dr. Mircea Popescu – Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, conf.univ.dr. Mihaela Popoviciu – Facultatea de Medicina si Farmacie, Universitatea din Oradea, conf.univ.dr. Gabriel Bako – Facultatea de Medicina si Farmacie, Universitatea din Oradea, conf.univ.dr. Mihaela Coroiu – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, dr. Carmen Pantis – presedinte Colegiul Medicilor Bihor, dr. Florian Tudorel Sabau – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, este organizata stiintific de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Partener local: Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Oradea. Parteneri stiintifici: Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este sustinuta de catre Primaria Municipiului Oradea si Regia Autonoma de Transport Local Oradea.

Partener Principal: Berlin Chemie Menarini

Partener pentru Educatie: Lilly Diabetes

Partener Testari: MSD

Partener Gold: Sanofi

Parteneri Silver: Abbott, Worwag Pharma

Parteneri Bronze: Roche, Servier, Bristol-Myers Squibb

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Articolul precedentMS a identificat 100 de produse medicamentoase cu risc crescut de discontinuitate
Articolul următorConferinta de presa: Ziua Mondiala a Diabetului 2012, marcata la Oradea