MS a identificat 100 de produse medicamentoase cu risc crescut de discontinuitate

0
27

Ministerul Sanatatii a identificat 100 de produse medicamentuoase cu risc crescut de discontinuitate in aprovizionarea unitatilor sanitare publice cu paturi, potrivit unui comunicat de presa.

a€œCautam solutii pentru a reusi aprovizionarea spitalelor cu aceste produse. Avem o Comisie desemnata prin Ordin de ministru care monitorizeaza in permanenta piata, pentru a identifica si alte produse la care pacientii au acces cu dificultate. Sunt situatii in care aceste medicamente nu mai prezinta interes comercial pentru producatori si distribuitori, sau situatii cand productia este oprita. Avem doua solutii pe care in prezent le dezbatem. Putem merge pe obligativitatea unitatilor sanitare de a realiza licitatii pe acord cadru cu o durata de 3 ani pentru achizitia medicamentelor. Dar o masura viabila mi se pare achizitionarea, eventual, prin compania nationala Unifarm, prin licitatie nationala”, a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica proiectul de Ordin pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune internationale corepunzatoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate in aprovizionarea unitatilor sanitare publice cu paturi.

Ad in title

Documentul contine Lista medicamentelor incluse in cadrul ghidurilor clinice, schemelor sau protocoalelor terapeutice cu disfunctionalitati in aprovizionare.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii suplimenteaza numarul de locuri la concursul de Rezidentiat pentru domeniul medicina
Articolul următorSimpozionul stiintific din cadrul Campaniei Nationalea€œControleaza-ti Diabetul”: Preventie si control!