Sibiu: Cursuri suspendate parţial la două colegii şi o grădiniţă din cauza virozelor

0
350

Peste 2.300 de copii absentează de la ore din cauza virozelor, fapt care a dus la suspendarea parţială a cursurilor la două colegii şi o grădiniţă din municipiul Sibiu, a anunţat miercuri, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

„În urma centralizării pe care ISJ Sibiu a realizat-o astăzi, 19 februarie, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 155 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, şi 2.345 de cazuri de viroză. Cursurile mai sunt suspendate astăzi la clasa I C de la Colegiul Naţional ‘Octavian Goga’ Sibiu deoarece 4 elevi au fost confirmaţi cu suspiciune de gripă la testul rapid, iar în perioada 19 – 21 februarie cursurile au fost suspendate la clasa a VIII-a A de la Colegiul Naţional ‘Gheorghe Lazăr’ Sibiu şi la grupa mare – secţia germană de la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 22 Sibiu, peste 20% din elevi sau preşcolari având viroze. În total, sunt 86 de elevi şi preşcolari afectaţi de această decizie”, au informat reprezentanţii ISJ Sibiu, citat de Agerpres.

Numărul infecţiilor respiratorii este în uşoară scădere în ultimele zile, potrivit ultimei evaluări a Direcţiei de Sănătate Publică.

Articolul precedentSegment de medicina stomatologică pentru copii și nonasigurați, în Programul Operațional de Sănătate
Articolul următorMAE: Cel de-al doilea român infectat cu coronavirus se simte bine și nu manifestă simptome