Siamezi uniți în zona craniană, separați cu succes în Brazilia

0
361

Medicii chirurgi din Brazilia au reușit să despartă, printr-o serie de operații complexe care au durat 33 de ore, doi frați siamezi care erau uniți în zona craniului.

Operația de despărțire a siamezilor a fost una complicată din cauza faptului că gemenii aveau craniile fuzionate.

Înainte de intervenția chirurgicală, medicii au petrecut luni de zile testând, cu ajutorul realității virtuale, diverse tehnici de operație.

Gemenii siamezi, în vârstă de aproape patru ani, au fost separați după o serie de operații care au durat 33 de ore, la care au participat aproape 100 de cadre medicale.

„Separarea cu succes a lui Bernardo și Arthur este o realizare remarcabilă a echipei de la Rio și un exemplu fantastic care dovedește de ce munca Gemini Untwined (organizație de caritate) este atât de valoroasă. Nu numai că le-am oferit un nou viitor băieților și familiei lor, dar am dotat echipa locală cu încrederea necesară pentru a relua cu succes o astfel de muncă complexă”, a declarat medicul care a condus operația, potrivit SkyNews.

Separarea fraților Bernardo și Arthur a reprezentat una din cele mai complexe operații de despărțire a doi frați siamezi.

Gemenii se recuperează în spital și vor fi ținuți sub observație timp de șase luni,  a precizat organizația de caritate.

Articolul precedentStudiu: Cercetătorii au identificat o genă care scade riscul de deces cauzat de COVID-19
Articolul următorBilanț COVID-19: S-a dublat numărul de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 38 de decese