Sfatul medicilor pentru părinți și elevi pentru perioada vacanței

0
368

Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru părinți și elevi, în contextul în care mai este puțin până la vacanța din luna aprilie. Conf. dr. Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, spune că în această perioadă ar fi bine să se evite călătoriile și să se stea mai mult acasă, având în vedere că mare parte din populație s-a îmbolnăvit de COVID-19 în timpul concediilor.

Totodată, conf. dr. Simin Florescu a mai spus că  respectarea regulilor impuse de autorități este vitală pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

”Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a declarat conf. dr. Simin Florescu la un post de televiziune.

Managerul interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală a mai spus că mai mult de jumătate dintre pacienţii care ajung la spital se infectează în concediu.

”Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi”, a mai precizat conf. dr. Simin Florescu la Digi24.

Articolul precedentProf. dr. Răzvan Cherecheş, despre posibilitatea unui al patrulea val al pandemiei de coronavirus
Articolul următorCând este un pacient COVID-19 în stare medie, severă sau critică și cum se stabilește prognosticul inițial