Sesiunea pentru obținerea titlului de specialist, organizată între 23 septembrie-24 octombrie

0
45

Ministerul Sănătății organizează, în perioada 23 septembrie – 24 octombrie 2020, sesiunea pentru obținerea titlului de specialist pentru profesioniștii din sistemul de sănătate, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit Ministerului Sănătății, 2.710 medici, medici dentiști și farmaciști vor susține anul acesta examenul pentru obținerea titlului de specialist.

Ministerul Sănătății va afișa, pe site-ul său, la secțiunea Examene și concursuri naționale, arondarea candidaților pe specialități și centre universitare de examen, conform prevederilor publicației de examen aprobată pentru sesiunea din acest an.

Ad in title

Potrivit comunicatului, procesul de arondare ține cont de criteriul pregătirii de minimum 6 luni din stagiul de bază al specialității, efectuată în centrul universitar respectiv și de criteriul existenței unui număr de minimum trei candidați pe specialitate și centru universitar.

“Menționăm că, în situația în care, pentru anumite specialități a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivității evaluării, candidații au fost rearondați centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidați pe specialitate, ținând cont totodată și de pe criteriul distanței minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidați, în cazul deplasării sau pe baza celei de a doua opțiuni a candidatului, acolo unde această opțiune a fost făcută”, se arată în comunicatul MS.

Pentru specialitatea Medicina de urgenţă, examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti și Târgu Mureş, conform metodologiei aprobate prin Ordinul Comun al Ministerului Sănătăţii și Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr.1333/6556/2012.

Anul acesta calendarul de examene și concursuri al MS a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice. În acest context, examenul de obținere a titlului de specialist a fost devansat cu o lună de zile, precizează MS.

Articolul precedentCoronavirus: Alte 1.136 de cazuri noi, de la ultima raportare
Articolul următorFranța intenționează să reducă perioada de carantină pentru coronavirus de la 14 la 7 zile