Sesiunea extraordinara a concursului de Rezidentiat organizata de catre Ministerul Sanatatii se va desfasura in data de 20 mai 2012, potrivit unui comunicat de presa remis Sanatatea TV.

420 candidati s-au inscris pentru a participa la acest concurs, dintre care 95 concureaza pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, iar restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante. La inceputul anului 2012, Ministerul Sanatatii a hotarat organizarea unui nou concurs de intrare in Rezidentiat.

Decizia a fost luata dupa ce, un procent important, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate. Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar, ca de exemplu: medicina de urgenta, neonatologie, A.T.I., pediatrie.

Astfel, Ministerul Sanatatii a urmarit diminuarea deficitului de medici specialisti cu care se confrunta reteaua de asistenta medicala.Concursul din data de 20 mai 2012 se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti, la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari. Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut in limita locurilor publicate. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte.

Informatii si detalii suplimentare exista pe pagina de web www.rezidentiat.info sau pagina oficiala a MS, www.ms.ro.