Șeful OMS: Lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus

0
99

Lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus, care a ucis peste 177.800 de oameni, a avertizat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp”, a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, de la sediul agenţiei ONU din Geneva, relatează Agerpres.

„Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o resurgenţă a cazurilor”, a adăugat oficialul.

Ad in title

OMS, intens criticată de Statele Unite pentru gestionarea epidemiei COVID-19, a alertat „la momentul potrivit” cu privire la situaţiile de urgenţă internaţională la adresa sănătăţii, a afirmat directorul organizaţiei.

„Am declarat urgenţă la momentul potrivit”, la 30 ianuarie, „iar restul lumii a avut suficient timp pentru a se pregăti”, a asigurat Tedros Adhanom Ghebreyesus răspunzând la o întrebare primită în cadrul conferinţei.

Articolul precedentCercetătorii francezi studiază efectul nicotinei în tratamentul COVID-19
Articolul următorMasca devine oblogatorie în toate landurile din Germania