Șeful ISU Constanța: Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secției de Terapie Intensivă

0
56

sursa foto: ISU Constanța

Toate cele nouă persoane care au decedat în incendiul izbucnit vineri dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost identificate la nivelul secției de Terapie Intensivă, nu în alte zone ale unității sanitare, a precizat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța.

„Astăzi, de la ora 9:48, am fost anunțați prin sistemul unic 112 despre producerea unui incendiu la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Au fost alertate toate forțele de intervenție din municipiul Constanța. La ora 9:53 a fost activat Planul Roșu de intervenție, la 9:56 am avut primele date preliminare de la locul intervenției”, a declarat șeful ISU Constanța.

Întrebat unde au fost găsite cele nouă victime, oficialul a precizat: „Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secției de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind 10 persoane internate pe acea secție. (…) Nu am avut persoane identificate decedate în alte zone ale spitalului. A fost verificat tot spitalul”.

„Pentru stabilirea cauzei incendiului vom cerceta toate aspectele. Vrem să vedem cu exactitate care au fost cauzele care au dus la producerea acestui incendiu”, a adăugat șeful ISU Constanța.

Întrebat dacă unitatea medicală a fost verificată în ultima perioadă, șeful ISU Constanța a menționat: „Da, în luna februarie s-a efectuat un control la toate unitățile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID. Rezultatul: au fost constatate disfuncționalități, nereguli, au fost aplicate și sancțiuni”.

Articolul precedentIncendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: Mesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București
Articolul următorSanitas: Instituțiile sanitare, obligate să funcționeze în clădiri cu infrastructură de peste 80-90 de ani