Șef lucr. dr. Beatrice Mahler: Ultimele zile au însemnat o creştere a numărului de cazuri COVID-19

0
175

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, afirmă că evoluţia pandemiei de la începutul acestei luni a surprins-o, atât din punctul de vedere al numărului de pacienţi, cât şi în ceea ce priveşte formele de boală. Mai mult, spune managerul Institutului ”Marius Nasta”, în trei zile secţia COVID s-a umplut cu pacienţi.

”Ultimele zile au însemnat o creştere a numărului de cazuri şi, dacă în luna februarie speram că lucrurile vor merge spre bine şi că această primă parte a lunii martie va fi mai liniştită, să ne bucurăm de mărţişor şi de aceste zile de primăvară altfel, din păcate acum numărul de pacienţi, formele pe care le avem, ne-au surprins. Pe mine, personal, m-a surprins rapiditatea cu care s-a umplut secţia, adică în trei zile practic secţia a fost plină şi asta este extrem de impactant pentru că speram să fie mai bine şi acum trebuie să ne repoziţionăm şi să ne gândim că, încă o perioadă, trebuie să ne reaşezăm în locul în care am fost în tot acest an şi să respectăm regulile”, a declarat Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, sâmbătă seară, la un post de televiziune.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a precizat că speră ca, de Paşte, situaţia să fie mai relaxată, pentru că „românii au dovedit de fiecare dată, când li s-a cerut să respecte regulile că pot face asta şi au făcut-o într-un mod care poate fi dat exemplu de bune practici”.

Articolul precedentAutorităţile sanitare norvegiene, îngrijorate de hemoragii cutanate la tineri, după prima doză AstraZeneca
Articolul următorCoronavirus: Vicepreşedintele Comisiei Europene admite existenţa unor greşeli în strategia de vaccinare a UE