Ședință CMBSU, miercuri, privind obligativitatea purtării măştilor de protecţie în proximitatea şcolilor

0
262

Şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în care se va discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor, va avea loc miercuri, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

În şedinţa de miercuri, se va lua în discuţie prelungirea măsurilor în vigoare dispuse în contextul pandemiei de COVID-19, dar va fi dezbătută și o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor, a precizat prefectul Capitalei.

„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor. Lucrul acesta urmează să fie stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență. Discuțiile au fost de ceva vreme în legătură cu începerea școlilor și siguranța din jurul lor. Am avut discuții despre reintroducerea obligativității măștilor în proximitatea școlilor, nu în toate spațiile exterioare. În București, discutăm deocamdată doar despre zona școlilor”, a spus prefectul Alin Stoica, duminică, la un post de televiziune.

Autoritățile iau în calcul purtarea obligatorie a măștii în orice spațiu deschis după depășirea pragului de infectare de 7 la mia de locuitori.

„Dacă indicele de infectare va ajunge la 7 la mie, este foarte posibil ca acest comitet științific să propună reintroducerea măștilor în spațiile exterioare”, a explicat prefectul Capitalei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, săptămâna trecută, că, până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Articolul precedentIași: De miercuri, Spitalul de Boli Infecţioase va îngriji exclusiv pacienţi COVID-19
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV