Secția de Urologie a SJU Baia-Mare, dotată cu aparatură de ultimă generație

0
111

sursa foto:Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare/ Facebook

 

Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dotată cu aparatură de ultimă generație, necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare.

Ad in title

Un vis al echipei urologice a Spitalului Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare s-a împlinit. Secția de urologie a fost dotată cu aparatură necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare. Secția de urologie este dotată de acum cu aparatură de ultimă generație. Aparatura laser de litotritie permite fragmentarea ”in situ” a litiazei urinare cu o rată de complicații minimă. Litiaza renală are de acum rezolvare endoscopică minim invazivă prin abordarea tehnicii NLP (nefrolitotomie percutanata), respectiv ureteroscopie flexibila”, informează unitatea sanitară.

De asemenea, cistoscopul flexibil intrat în dotarea secției ajută în diagnosticul și managementul pacienților cu hematurie, respectiv al pacienților cu patologie tumorală vezicală cunoscută, oferind un diagnostic rapid și un timp de spitalizare mai scurt, potrivit sursei citate.

Articolul precedentJudeţul Ilfov, în continuare cea mai mare rată de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori
Articolul următorMinisterul Sănătății, despre anticorpii anti-COVID-19