Secţia de Ortopedie a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, dotată cu un turn de artoscopie 4K

0
350

Secţia de Ortopedie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” a fost dotată de către organizația Salvaţi Copiii România cu un turn de artoscopie 4K de circa 113.000 de euro.

În ultimii trei ani, medicii au tratat în Spitalul „Grigore Alexandrescu” 15.000 de copii cu afecţiuni la nivelul genunchiului, 5.000 de copii cu afecţiuni ce produc instabilitate articulară la nivelul gleznei şi piciorului şi 1.000 de copii cu instabilităţi articulare la nivelul membrelor superioare, se arată într-un comunicat al organizației Salvați Copiii.

Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici, a declarat că, în ultimii ani, la această unitate sanitară au venit din ce în ce mai des pacienţi cu afecţiuni articulare.

El a precizat că este vorba despre patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amânat până la vârsta de 18 ani, când pot avea acces la programele naţionale atribuite spitalelor de adulţi.

„De cele mai multe ori, această amânare înseamnă renunţarea la activitatea sportivă sau limitarea acesteia, fapt care afectează calitatea vieţii. Pe lângă leziunile acute asociate activităţilor sportive, specialitatea noastră se confruntă cu o multitudine de patologii cronice dobândite sau congenitale care impun un tratament artroscopic. Turnul artoscopic primit de la Salvaţi Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat vom putea interveni şi la copiii de vârste mici pentru intervenţii minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansată tehnologie şi oferă imagini de cea mai înaltă calitate disponibilă, sistemul oferă profunzime de vedere şi focalizare de neegalat în industria medicală”, a adăugat Alexandru Ulici.

Donație venită din partea Salvaţi Copiii face parte din campania de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit.

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: 7.694 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 85 de decese
Articolul următorCifrele zilnice ale GCS: 7.694 de cazuri noi de persoane infectate, dintre care 959 de persoane reinfectate