Secţia de Ginecologie a SCJU Constanța, redeschisă după aproximativ şase ani

0
452

sursa foto: Spitalul Clinic Judetean De Urgenta Constanta/Facebook

Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-a redeschis, marţi, după aproximativ şase ani în care a fost închisă pentru reabilitare, activitatea medicală fiind relocată.

„Este modernă, renovată cu materiale și tehnologii de ultimă generație și compartimentată conform cerințelor acuale. Secția Clinică Obstetrică Ginecologie I este gata să își primească înapoi pacientele, după aproximativ 6 ani în care activitatea medicală a fost relocată. Lucrările de reabilitare au început în toamna anului trecut și au fost finalizate de curând”, potrivit unui mesaj postat de unitatea medicală pe Facebook.

Lucrările de modernizare, întrerupte în 2016, au fost continuate în toamna anului trecut, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 4,5 milioane de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii (3.386.381, 10 lei) şi Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa (1.110.108,02 lei).

„Mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat în finalizarea acestui proiect, tuturor celor care ne-au sprijinit, pacientelor noastre care au înțeles și acceptat situația, la fel și personalului medical care și-a desfășurat până acum activitatea într-un spațiu relocat și nerenovat”, a declarat managerul SCJU Constanța, Ec. Ionuț Cornel Ionescu.

Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie 1 se află la etajul 7 al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, ocupă aproximativ 1.700 metri pătraţi şi are în componenţă 45 de paturi, distribuite în saloane cu două până la cinci locuri.

Articolul precedentInstitutul Clinic Fundeni, detalii despre starea fetiței de 5 ani transplantată hepatic
Articolul următorOMS avertizează: Epidemie de exces ponderal şi obezitate în Europa