Se caută voluntari în întreaga lume care să participe la studiile despre COVID-19

0
144

Inițiativa Microsetta, un efort de cercetare colaborativă bazat la University of California San Diego School of Medicine, și-a extins capacitățile pentru a permite acum oamenilor din întreaga lume să ajute la colectarea informațiilor cruciale despre SARS-CoV-2, noul coronavirus care cauzează pandemia de COVID-19.

„Suntem acum în momentul în care colectăm date care să ajute la conducerea unor studii epidemiologice, și a-i ajuta pe cercetători să stabilească cine prezintă cel mai mare risc, cine este deja imun, cum se transmite virusul și cum se răspândește într-o populație”, a declarat Rob Knight, profesor și director al Centrului pentru Inovare pentru Microbioame și co-fondator al Inițiativei Microsetta, care este condusă de laboratorul său de cercetare la UC San Diego School of Medicine, sub directorul științific Daniel McDonald, citat de Medical Xpress.

Scopul original al Inițiativei Microsetta este de a îmbunătăți înțelegerea noastră asupra microbioamelor umane – ce tipuri de bacterii trăiesc, unde sunt în corpul nostru, câte din fiecare și cum sunt influențate de dietă, stil de viață și boli. Pentru a face acest lucru, voluntarii din întreaga lume contribuie cu 99 de dolari pentru a primi un kit pentru colectarea eșantioanelor de materii fecale, secreții nazale, orale sau de piele și instrucțiuni pentru a le trimite înapoi.

Odată ce echipa lui Knight și McDonald prelucrează eșantionul, participanții primesc un raport care detaliază ceea ce organisme trăiesc în stomacul lor sau în alte zone ale corpului pe care le-au eșantionat. Datele anonimizate aduse de participanți determină sute de studii de cercetare din întreaga lume cu privire la felul în care bacteriile și alți microbi sunt influențați de mediile noastre, de sănătatea, dieta și obiceiurile noastre și modul în care acești microbi la rândul lor influențează sănătatea noastră.

Pentru a acumula acum date pentru cercetarea legată de SARS-CoV-2, echipa a modificat kiturile Microsetta în două moduri cheie:

(1) Conservarea ARN-ului viral: În loc să includă tampoane uscate adecvate pentru colectarea ADN-ului microbian, kiturile trimise către participanți vor include acum 95% etanol, care păstrează ARN-ul viral, materialul genetic utilizat de SARS-CoV-2.

(2) Colectarea probelor de sânge: Trusele vor include, de asemenea, lanțete – dispozitive mici care permit colectarea ușoară a probelor de sânge, similar testelor de glucoză utilizate la domiciliu de către persoanele cu diabet. De exemplu, probele pot fi utilizate pentru a determina cine a fost deja expus la SARS-CoV-2 și a dezvoltat imunitate sub formă de anticorpi. Multe grupuri de cercetare din întreaga lume dezvoltă în prezent modalități de detectare a acestor anticorpi (teste serologice).

Articolul precedentNumărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 100.000, potrivit unui bilanț Reuters
Articolul următorSpecialiștii acordă voluntar sprijin psihologic pentru studenţii şi angajaţii Universităţii Bucureşti