SculptraTM, un tratament pentru corectarea ridurilor fara bisturiu

0
263

SculptraTM reprezinta un tratament nou, nechirurgical, de modelare a volumului facial, corectare a ridurilor si a santurilor moderate sau severe. Produsul SculptraTM a fost lansat in Romania de catre compania farmaceutica Sanofi Aventis.

SculptraTM se injecteaza in dermul profund sau in tesutul subcutanat. Produsul contine microparticule de acid poli-L-lactic, un polimer sintetic din famili alfa hidroxi-acizilor. Dupa injectare, particulele de acid poli-L-lactic produc stimularea progresiva a sintezei de colagen de catre organism. Efectele devin vizibile dupa 4-6 saptamani de la administrare. „SculptraTM asigura reconturarea fetei afectata de imbatranire. Volumul pierdut este inlocuit de tesut propriu care se dezvolta treptat dupa injectarea SculptraTM”, potrivit dr. Mihaela Leventer, Presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala.

Principalele arii de tratament sunt: zona temporala (regiunea tamplelor), pometii, santul lacrimal, obrajii, cutele nazolabiale, linia mandibulara si barbia. Numarul total de injectii depinde de aria suprafetei care trebuie corectata. Produsul trebuie injectat de catre medici special pregatiti, care cunosc Protocolul standard de injectare SculptraTM, pentru evitarea reactiilor adverse.

Articolul precedentConditii insalubre in mai multe centre medicale din Iasi
Articolul următorFresenius a inaugurat cel mai mai mare centru privat de dializa din Europa