(VIDEO) Încă o procedură de inserție percutanată de Mitraclip realizată la SCUB

0
1469
Prof. Univ. Dr. Habil. Horațiu Moldovan foto: facebook/ Chirurgie cardiovasculară Floreasca
Secția Clinică de Chirurgie Cardiovasculară a UMF „Carol Davila” de la Spitalul Clinic de Urgență București (SCUB) a efectuat, în weekendu-ul recent, încă o procedură de inserție percutanată de Mitraclip: este vorba despre o procedură intervențională percutanată de rezolvare a insuficienței mitrale și face parte din categoria procedurilor „cardiostructurale” – după cum precizează instituția.
Echipa care a realizat acest implant – coordonată de prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan, Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF Carol Davila de la SCUB – a fost alcătuită din dr. Bogdan Dragoescu – cardiolog intervenționist, dr. Cristian Voica – chirurg cardiovascular, dr. Valeria Stati – medic rezident chirurgie cardiovasculară.
De pregătirea pacienților și monitorizarea echocardiografică transesofagiană peroperatorie s-a ocupat dr. Claudia Nica – cardiolog, iar la ATI – dr. Alexandru Conduraru. De asemenea, în realizarea intervenției, echipa a beneficiat de colaborarea prof. Matjas Bunc – cardiolog intervenționist și dr. Moska Bervar – echografist, de la UKC Ljubliana.

Procedura se adresează pacienților cu insuficiență mitrală severă neeligibili pentru o operație chirurgicală

Detaliile acestei intervenții sunt explicate într-un metarial video chiar de coordonatorul echipei amintite, prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan:
„Pacientul, un barbat de 76 de ani cu insuficiență mitrală severă are o evoluție favorabilă” – informează SCUB.
Articolul precedentMesaj ferm adresat Guvernului din partea medicilor de familie din Capitală: Solicită revenirea la tarifele stabilite pentru ultimul trimestru din 2023, reparația capitală a sistemului unic informatic integrat, clarificări și scuze
Articolul următorMedicii de familie brașoveni anunță acțiuni de protest