SCU „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași: A doua prelevare de organe și țesuturi de la începutul acestei luni

0
388

sursa foto: Agenția Națională de Transplant/Facebook

La Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a avut loc, joi, a doua prelevare de organe și țesuturi de la începutul acestei luni. Astfel, de Ziua Mondială a Sănătăţii, cinci persoane cu maladii grave au fost salvate datorită generozităţii familiei unei persoane aflate în moarte cerebrală, informează Agenția Națională de Transplant (ANT).

„În urma gestului lor plin de altruism, alte cinci destine vor fi schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant ficat, rinichi şi cornee. Astfel, pentru un pacient de 64 ani, aflat într-o stare critică la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni , coordonat de Prof. Dr. Irinel Popescu, se întâmplă un miracol în urma căruia va primi o a doua şansă la viaţă. (…) Intervenţia salvatoare de transplant hepatic este realizată de echipa de chirurgi condusă de Prof. Dr.Vladislav Braşoveanu, cu sprijinul şi suportul indispensabil al echipei ATI: Conf. Dr. Mihai Popescu, Dr. Corina David. Ficatul a fost prelevat de echipa chirurgicală a Spitalului Spiridon Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi, formată din Dr. Ciprian Vasiluţă şi Dr. Mihai Zabara”, potrivit unui comunicat al ANT.

În cadrul centrului de excelenţă a Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi condus de Prof.Dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi, aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare vor primi şansa la o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal. Alţi doi oameni işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee ce se vor realiza în cadrul Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi.

Potrivit sursei citate, în cadrul Centrului de excelenţă a Spitalului „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, coordonat de prof. dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi, aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare primesc şansa la o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal. Alţi doi oameni îşi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee, realizate în cadrul Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf.Spiridon” Iaşi.

Articolul precedentUMF „Iuliu Haţieganu”, inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022
Articolul următorCoronavirus: Simptomele cauzate de varianta Omicron durează mai puţin decât cele provocate de tulpina Delta, potrivit unui studiu