SCU București: Prelevare de organe, de la un pacient aflat în moarte cerebrală

0
249

La Spitalul Clinic de Urgență București a avut loc, luni, o nouă prelevare de organe, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, informează Agenția Națională de Transplant (ANT).

”La Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti a avut loc (…) o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă la viață unor semeni necunoscuţi aflați în suferinţă pe listele de așteptare. (…) Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a spitalului Floreasca, formată în ani de muncă şi cu multă migală de doamna Prof. Dr. Ioana Grinţescu, alături de Conf. Dr. Liliana Mirea – KDP şi Dr. Rosana Turcu – coordonator de transplant, a făcut dovada profesionalismului şi astfel, de azi, alte destine vor fi schimbate în bine”, potrivit ANT.

Ulterior, eforul a fost continuat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni.

”Astfel, în cadrul Centrului de Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni, doi pacienţi, o femeie de 43 de ani şi un bărbat de 40 de ani, vor avea o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de chirurgic conduse de Dr. Cătălin Baston şi Dr. Constasntin Gîngu, cu suportul ATI Dr. Eliza Burchiu, nefrolog Dr. Cristina Bucşa”, conform sursei citate.

Articolul precedentBaciu (MS): Vaccinarea anti-COVID-19 se va face doar la medicii de familie, de la 1 iulie
Articolul următorDe ce se produc nașterile premature. Care sunt factorii de risc