Screening TB: Caravanele de depistare a tuberculozei, pentru a doua săptămână în județul Botoșani

0
244

Săptămâna aceasta caravanele Screening TB sunt prezente în trei comune din județul Botoșani. Luni și marți a fost rândul comunei Albești, miercuri vor fi în comuna Românești, iar joi și vineri, vor fi în comuna Santa Mare.

Proiectul Screening TB își propune creșterea accesului la servicii durabile, accesibile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente.

 

Beneficiare vor fi 75.010 persoane aparținând grupurilor vulnerabile persoane din comunități rurale, persoane fără adăpost, persoane care suferă de dependență de alcool, droguri sau alte substanțe toxice, respectiv persoane private de libertate sau aflate sub control judiciar.

Implementat de către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, proiectul are o perioadă de derulare de cinci ani (martie 2018 – 2023).

În același timp, Proiectul Screening TB urmărește optimizarea diagnosticării și a tratamentului împotriva TB pentru 15.003 de români, care ar putea fi depistați în urma screningului, prin activități care includ reevaluarea periodică, în vederea creșterii aderenței la tratament, precum și prin elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma acțiunilor de screening, în conformitate cu Strategia Națională de Control al Tuberculozei 2015-2020.

Articolul precedent3.109 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Articolul următorTestele vaccinului Johnson & Johnson, suspendate după îmbolnăvirea unui participant