Screening TB: Caravanele de depistare a tuberculozei, pentru a doua săptămână în județul Bacău

0
48

O nouă săptămână în care caravanele Screening TB vor fi prezente în județul Bacău în localitățile Ungureni, Buhoci și Măgura.

Luni, 27 iulie, a fost ultima zi în care laboratoarele mobile s-au aflat în Ungureni. Marți, miercuri și joi, 28, 29 și 30 iulie, acestea vor putea fi găsite în Buhoci, urmând ca vineri, 31 iulie, să se afle în Măgura.

Proiectul Screening TB își propune creșterea accesului la servicii durabile, accesibile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente.

Ad in title

Beneficiare vor fi 75.010 persoane aparținând grupurilor vulnerabile persoane din comunități rurale, persoane fără adăpost, persoane care suferă de dependență de alcool, droguri sau alte substanțe toxice, respectiv persoane private de libertate sau aflate sub control judiciar.

Implementat de către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, proiectul are o perioadă de derulare de cinci ani (martie 2018 – 2023).

În același timp, Proiectul Screening TB urmărește optimizarea diagnosticării și a tratamentului împotriva TB pentru 15.003 de români, care ar putea fi depistați în urma screningului, prin activități care includ reevaluarea periodică, în vederea creșterii aderenței la tratament, precum și prin elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma acțiunilor de screening, în conformitate cu Strategia Națională de Control al Tuberculozei 2015-2020.

Articolul precedentEXCLUSIV Personalul de pe ambulanță este epuizat
Articolul următorPersoanele vulnerabile din sudul și estul României vor beneficia de programe de screening al hepatitelor B și C