Școlile din statul american New York vor putea fi deschise în toamnă, anunță guvernatorul

0
22

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a anunţat că şcolile din acest stat american vor putea să se redeschidă la toamnă.

New York a fost în primăvara acestui an epicentrul epidemiei de coronavirus din Statele Unite, însă rata de infectare a scăzut apoi în acest stat şi se află în prezent sub pragul 1%.

„Dacă alţii pot să redeschidă şcolile, atunci şi noi putem să redeschidem şcolile”, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo într-o conferinţă telefonică. „Acest lucru este valabil pentru fiecare regiune din statul nostru”, a adăugat el.

Ad in title

Oficialii newyorkezi vor continua să monitorizeze rata de infectare în zilele care preced debutul noului an şcolar, iar recomandarea de redeschidere a unităţilor de învăţământ va fi modificată dacă ratele de infectare vor cunoaşte o creştere bruscă, informează DPA, citată de Agerpres.

De asemenea, şcolile newyorkeze vor dispune de posibilitatea de a organiza cursuri cu predare online sau cu predare în spaţii deschise, dacă vor alege astfel de formate.

„Această decizie va rămâne la latitudinea lor”, a precizat Andrew Cuomo.

Şcolile din New York sunt totodată obligate să publice pe site-urile lor planuri de testare pentru COVID-19 şi de monitorizare a persoanelor care intră în contact cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, precum şi orice plan ce vizează cursuri cu predare de la distanţă.

Articolul precedentPfizer va produce remdesivir după semnarea unui acord cu Gilead
Articolul următorSpitalul „Victor Babeș” din Timișoara a primit primele 35 doze de remdesivir