Școli închise în Republica Moldova, Ucraina și Polonia, pentru a preveni epidemia de Covid-19

0
178

Republica Moldova îşi închide de miercuri toate grădiniţele, şcolile, liceele şi universităţile timp de două săptămâni ca măsură de a preveni răspândirea coronavirusului, au anunţat oficiali din domeniul sănătăţii. Măsuri similare sunt luate și în Ucraina și Polonia.

Marţi, Chişinăul a interzis intrarea în Republica Moldova a tuturor cetăţenilor străini care vin cu avionul din zone infectate cu coronavirus, scrie Agerpres. În Republica Moldova s-au înregistrat până acum trei cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Într-un mesaj pe Facebook, Igor Dodon a scris că prioritare sunt prevenirea răspândirii virusului şi identificarea celor care au venit acasă din Italia şi nu au stat în carantină. De asemenea, şeful statului a invocat faptul că unele persoane nu sunt pe deplin conştiente în privinţa obligativităţii de a respecta cu stricteţe cerinţele impuse de medici.

Și capitala Ucrainei, Kiev, va închide şcolile şi universităţile începând de joi până la sfârşitul lunii martie pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a informat miercuri primarul oraşului, Vitali Klitschko. El a precizat că oraşul va restricţiona evenimentele care implică participarea unui număr mare de persoane, cum ar fi concertele şi conferinţele. Cinematografele şi zonele de divertisment din centrele comerciale vor fi, de asemenea, închise. Ucraina a raportat până acum un singur caz de infectare cu COVID-19.

Iar în Polonia toate şcolile vor fi închise începând de luni pentru reducerea răspândirii coronavirusului, a anunţat miercuri premierul polonez, Mateusz Morawiecki. Până în prezent, Polonia a confirmat 26 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi nu a înregistrat decese.
Morawiecki a adăugat că universităţile, muzeele şi cinematografele îşi vor închide la rândul lor porţile.

Articolul precedentHarta pentru cei care intră în carantină s-a modificat
Articolul următorCoronavirus în România: Cazul 32, un bărbat din Iași