scoala de Vara Neurodiab 2013, un eveniment ce a venit in sprijinul tinerilor medici

0
48

scoala de Vara Neurodiab 2013, eveniment important pentru lumea medicala romaneasca, a reunit speakeri de renume ai medicinei romanesti, dar si 120 de participanti, tineri medici preocupati de problematica diabetului zaharat si a complicatiilor acestuia, neuropatia diabetica si piciorul diabetic.

„Cred ca acest eveniment este foarte important pentru ca ne da ocazia sa discutam cu cei tineri o problematica ce isi gaseste nu usor locul in pregatirea unui rezident pe parcursul celor 4 sau 5 ani de studiu, si anume problematica piciorului diabetic care inseamna neuropatie, deformari ale picioarelor. Faptul ca putem sa discutam pe parcursul a doua zile si jumatate cred ca este un atuu extrem de important pentru pregatirea completa a unui rezident in specialitatea noastra, dar si pentru colegii nostri neurologi care participa la aceasta scoala de vara”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedinte Societatea de Neuropatie Diabetica.

in cadrul scolii de Vara Neurodiab 2013, tinerii medici au avut ocazia sa afle de la specialistii din medicina romaneasca cele mai noi informatii cu privire la complexitatea neuropatiei diabetice, dar si metodele de diagnostic si cele mai eficiente terapii. De asemenea, participanti au primit sfaturi cu privire la modul de abordare a neuropatiei diabetice, informatii privind metodele de stabilire a unui diagnostic si cum trebuie sa abordeze problema neuropatiei diabetice in fata pacientilor.

Totodata tinerii medici au participat la un workshop dedicat celor mai eficiente modalitati de comunicare in cadrul unei organizatii.

scoala de Vara Neurodiab 2013 s-a desfasurat in perioada 17 – 20 iulie la Sinaia, sub egida stiintifica a Societatii de Neuropatie Diabetica.

Articolul precedentConcurenta record la examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti
Articolul următorMinistrul Sanatatii solicita directiilor de sanatate publica activarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare