SCJU Brașov: O nouă linie de gardă de medicină legală

0
234

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov va avea, în premieră, o linie de gardă în medicină legală: va fi a 30-a linie de gardă – anunță reprezentanții instituției.

Până astăzi, SCJU a avut 15 linii de gardă continuă, două în specialităţi paraclinice, şapte la domiciliu şi cinci linii de gardă UPU-SMURD.

Utilitatea acestui nou serviciu

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat, joi, suplimentarea liniilor de gardă la instituţia sanitară amintită, la solicitarea conducerii acesteia; noua linie de gardă va fi asigurată prin chemarea de la domiciliu a medicilor legişti, salarizaţi pe perioada în care asigură permanenţa cu un venit determinat în funcţie de 40% din tariful aferent salariului de bază şi numărul de ore cât asigură garda la domiciliu – anunță Agerpres.

Solicitarea referitoare la înfiinţarea unei noi linii de gardă specializate este motivată prin necesitatea cercetării unor cazuri în care există pericolul dispariţiei unor mijloace de probă, efectuării unor autopsii urgente şi comunicării concluziilor medico-legale la solicitarea organelor de cercetare penală.

Articolul precedentPacienții unei secții afectate de cutremurul de marți, mutați sau externați la recomandarea inspectorilor
Articolul următorSpitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi, nou ambulatoriu de specialitate