SCJU Brașov: Din cauza datoriilor, nu se vor mai efectua intervenţii chirurgicale timp de o săptămână. Cazurile cronice, reprogramate

0
283

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, cu excepția urgențelor, intervenţiile chirurgicale nu se vor efectua timp de o săptămână. Lipsurile cu care se confruntă instituția au culminat cu demisia şefului blocului operator și au afectat dramatic activitatea secţiei.

Astfel, cazurile cronice vor fi reprogramate începând din data de 5 februarie, excepție făcând doar urgenţele chirurgicale.

În plus, datoriile la furnizori pun fac incertă inclusiv asigurarea hranei pacienţilor: conform unor surse, aceste datorii ale SCJU Braşov s-ar ridica la 3 milioane de lei, menționează Agerpres.

În context, conducerea SCJU transmite următoarele explicații:

„Sincope în aprovizionare înseamnă că furnizorii nu mai asigură un flux continuu de materiale şi acest fapt se datorează arieratelor în care spitalul este din septembrie. De asemenea, schimbările de medic şef la bloc operator, secţia cu cele mai mari consumuri materiale, a dus la o deficienţă în comunicare cu managementul instituţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, potrivit sursei citate.

Articolul precedentCluj: Peste 7,4 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, investiți la Spitalul de Boli Infecţioase pentru eficientizare energetică
Articolul următorINSP: Două decese din cauza rujeolei, înregistrate în ultima săptămână