SCJU Alba Iulia: Pacient de 105 ani, operat cu succes în cadrul secției de ortopedie

0
550

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SCJU) Alba Iulia au anunțat că un pacient de 105 ani, născut pe timpul Primului Război Mondial, a fost operat cu succes în cadrul secției de ortopedie, acesta fiind un record absolut de vârstă.

„Un pacient în vârstă de 105 ani, din Galda de Jos, a fost operat cu succes la secţia de ortopedie-traumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce a suferit o fractură la nivelul şoldului.Acesta este cel mai vârstnic pacient operat în perioada postdecembristă în cadrul secţiei de ortopedie-traumatologie”, se arată într-un comunicat al instituției medicale.

Medicul primar ortoped traumatolog Iuliu Kadar, care lucrează în cadrul SJU Alba Iulia din 1992, a declarat că „este un record absolut de vârstă al unui pacient operat în cadrul secției noastre în ultimii cel puțin 30 de ani. Am mai avut în luna decembrie 2021 două paciente, de 100, respectiv 102 ani, dar de 105 ani nu am mai avut”.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de către medical primar Cristian Arghiuș. Pacientul a fost externat vineri, 28 ianuarie, după ce a stat în spital o săptămână, iar evoluția postoperatorie este favorabilă.

 

Articolul precedentRafila: În zona de sănătate, avem foarte multe elemente care ţin de protecţia datelor personale
Articolul următorMinisterul Educației: 108 unități de învățământ funcționau online, vineri