SARS-CoV-2: Spania ar putea ajunge la imunizare în masă până la sfârșitul verii

0
266

Ministrul Sănătății din Spania, Salvador Illa, a declarat că programul de vaccinare anti-COVID-19 va începe în ianuarie și până la sfârșitul verii, mai mult de două treimi din populația țării, de 47 de milioane de oameni, ar trebui vaccinată.

Spania ar putea ajunge astfel la imunizarea în masă împotriva COVID-19 până la sfârșitul verii anului 2021, a menționat, recent, ministrul Sănătății din această țară.

„În Europa, chiar dacă nu este sfârșitul, vom fi într-o etapă foarte diferită. De aceea cred că suntem la începutul sfârșitului cu acest interval de timp pe care îl lanse, de la cinci-șase luni”, a precizat Salvador Illa, potrivit Reuters care citează ziarul Publico.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că Spania va obține imunitatea turmei, Illa a răspuns: „Da. Este ceea ce specialiștii numesc așa, când oamenii au imunitate fie pentru că sunt vaccinați, fie pentru că au avut boala.”

Illa i-a atenționat pe spanioli să nu-și lase garda jos în perioada sărbătorilor. Țara a fost una dintre cele mai afectate țări de coronavirus din Europa. Noile cazuri de coronavirus din Spania au crescut vineri cu 10.519, ajungând la 1.730.575. Numărul deceselor a crescut cu 280, ajungând la un total de 47.624.

Articolul precedentCOVID-19: România, încă 30 de zile în starea de alertă, începând de astăzi
Articolul următorRomânii care sosesc în Malta trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ sau să se autoizoleze