Sarcinile multiple pot fi evitate printr-o noua metoda

0
170

Sarcinile multiple dupa fecundarea in vitro pot fi evitate cu ajutorul unei noi metode, care, nu numai ca reduce riscul unor astfel de sarcini, dar mentine sansele de procreere, au aratat medicii suedezi. Daca pana la descoperirea acestei noi tehnici medicii din clinicile de fertilizare asistata transferau mai multi embrioni in uter cu scopul de a creste sansele de a obtine cel putin un fetus viabil, datorita unei ecuatii matematice ce are la baza patru criterii, respectiv varsta mamei, numarul de ovule si de stimulari ovariene, tentativele trecute de fecundare in vitro si calitatea embrionilor, iata ca lucrurile s-au schimbat.

Prin noua metoda, medicii de la o clinica din Suedia au reusit sa diminueze de 13 ori numarul nasterilor multiple. Mai exact, daca in momentul in care se realizeaza tranferul embrionilor se observa un risc prea mare de a obtine gemeni, atunci se va tranfera doar un singur embrion, iar restul vor fi congelati, potrivit medicilor suedezi.

in doar patru ani, noua metoda a permis reducerea frecventei de aparitie a sarcinilor multiple in urma fertilizarii in vitro de la 26% la 1,9%. Metoda matematica este utilizata in patru clinici din Suedia si in una din Italia.

Articolul precedentStudiu: O serie de antidepresive au efecte secundare periculoase
Articolul următor7.000 de romani vor invata simultan masurile de prim ajutor