Roboți care dezinfectează saloanele pacienților infectați cu coronavirus în șapte spitale din Româniana

0
33

Comisia Europeană donează roboți pentru a dezinfecta saloanele pacienților, pentru șapte spitale din România. Atfel este sprijinit procesul de reducere și stopare a răspândirii infecției cu coronavirus.

Obiectivul lor este acela de a asigura un mediu steril în spitale fără a expune personalul la anumite riscuri. Deoarece este vorba de un proces fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici, acesta este mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, având în vedere că acesta nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive. Robotul poate fi manevrat de la distanță de către personalul de curățenie, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât niciun lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.

Spitale din București, Constanța și Oradea vor beneficia de capacitatea acestor roboți de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, precum și de faptul că o singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 camere.

Ad in title

Robotul cu nr. 100, din cei 200 achiziționați de Comisia Europeană, este deja utilizat pentru dezinfecție la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. Alte șase unități urmează să fie livrate în România, zilele următoare.

Articolul precedentCum a evoluat COVID-19 în România până la 28 iunie
Articolul următorVIDEO Dr. Vlad Teodor Berbecar, despre prioritățile mandatului de președinte al ANMCS