Sanitas: Stimulentul de risc de 2.500 de lei pe lună ar putea fi acordat şi pe perioada stării de alertă

0
226

Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a avizat favorabil proiectul de lege prin care se prelungeşte acordarea stimulentului de risc şi pe perioada stării de alertă, potrivit Federaţiei Sanitas.

“Conform acestui proiect de lege (care aprobă O.U.G. 64/2020 de modificare și completare a O.U.G. 43/2020), stimulentul de risc, în valoare de 2.500 lei brut /lună va fi acordat atât pe perioada stării de urgență, cât şi pe perioada stării de alertă”, după cum au anunţat reprezentanţii Sanitas.

Potrivit aceluiaşi anunţ, față de prevederile celor două ordonanțe de urgență, proiectul de lege extinde acordarea acestui stimulent și asupra categoriilor de personal medico-sanitar, din cadrul DSP-urilor, din asistența medicală comunitară și din rețeaua de medicină legală care au intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infectare cu noul coronavirus.

Totodată, proiectul de lege prevede acordarea stimulentului de risc și personalului serviciilor profesioniste pentru situatii de urgență care a efectuat misiuni de echipare și transport a persoanelor diagnosticate sau suspecte cu COVID -19, precum și misiuni de decontaminare a persoanelor, dispozitivelor medicale și a mijloacelor tehnice utilizate pentru izolarea și transportul acestor persoane.

Proiectul de lege va fi discutat în plenul Camerei Deputaților în cursul acestei săptămâni și, dacă va fi aprobat, va intra în vigoare după promulgarea de către președintele României și publicarea în Monitorul Oficial.

“Solicităm aprobarea legii în forma avizată de Comisia pentru sănătate și punerea ei în practică în regim de urgență”, potrivit Sanitas.

Articolul precedentCoronavirus: Perturbarea serviciilor de sănătate ar putea duce la decesul a 51.000 de copii sub cinci ani
Articolul următorVIDEO – Voci pentru Sănătate cu Florin Hozoc despre obstacolele în donarea de plasmă în România