Sanctiuni in cazul pacientei care a decedat dupa ce a suferit arsuri pe masa de operatie la Floreasca

0
20

Prof. dr. Mircea Beuran a fost demis din functia de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III dupa ce o pacienta a suferit arsuri in timpul unei interventii chirurgicale, pe 22 decembrie, a anuntat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

”in urma analizei intregului material probator avut la dispozitie, concluziile cercetarii administrative dispuse de SCUB arata ca incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de catre echipa operatorie. Din raport reiese ca  prof. dr. Mircea Beuran, ca sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III a incalcat 10 obligatii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al sectiei. Date fiind masurile dispuse din cercetarea administrativa s-a luat, printre altele, si decizia incetarii contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III”, se arata in comunicat.

in plus, Inspectia Sanitara de Stat a aplicat amenzi atat spitalului, cat si echipei operatorii – de la asistent la conductorul de echipa – in valoare totala de aproximativ 30.000 de lei.

Ad in title

Ministerul Sanatatii saluta totodata decizia managementului de la SCUB, de incetare a contractului de administrare a sefului de sectie, care nu a  respectat obligatiile contractuale.

Articolul precedentCe este bronsitasi cum se diagnosticheaza aceasta afectiune?
Articolul următorExerciţiile fizice menţin creierul sanatos – studiu