A doua Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, cel mai important eveniment dedicat alimentatiei sanatoase, are loc la Cluj-Napoca, in data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza. Organizata sub egida Academiei Romane, manifestarea reuneste unii dintre cei mai importanti profesionisti din domeniul sanatatiisi nutritiei din Romania.

Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie aduce in dezbatere subiecte legate de cultura nutritionala populationala si siguranta alimentara, dar si rolul profilactic al alimentatiei sanatoase.

„Educatia nutritionala este aproape inexistenta la romani. Populatia nu stie care sunt principiile unei alimentatii sanatoase, de aici si multitudinea de afectiuni care, in mod normal, ar putea fi prevenite printr-o alimentatie sanatoasa si un stil de viata sanatos”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hancu, presedintele Conferintei si membru de onoare al Academiei Romane.

Temele vor fi centrate atat pe importanta alimentatiei sanatoase in pastrarea starii de sanatate, cat si pe corelarea alimentatiei cu anumite afectiuni, cu precadere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice si hepatopatii. De asemenea, in cadrul manifestarii va fi prezentata si problematica tulburarilor de comportament alimentar.

Importanta alimentatiei sanatoase este subliniata si de prof.univ.dr. Marius Bojita, fostul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, care a punctat: „Fiecare dintre noi are datoria fata de sine insusi sa adopte o alimentatie corecta, astfel ca ar trebui sa facem din titlul acestei conferinte o adevarata deviza – sanatate prin alimentatie”.

„Medicii joaca un rol esential in informarea pacientilor cu privire la ceea ce inseamna alimentatie sanatoasa, drept urmare aceasta conferinta este extrem de oportuna atat pentru mediul universitar, cat si pentru mediul profesionist. Importanta acestei manifestari consta in faptul ca faciliteaza schimbul de experienta dintre specialisti si ofera o perspectiva mai clara asupra implicatiilor avute de stilul alimentar asupra populatiei. Ma bucur ca anul acesta evenimentul are loc in Cluj-Napoca, un centru universitar de referinta in domeniul pregatirii viitorilor medici”, a precizat prof.univ.dr. Anca Buzoianu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

inscrierile pentru a doua Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie se fac pe site-ul evenimentului www.sanatateprinalimentatie.ro sau la adresa de e-mail pr@sanatateapress.ro.

Participarea este gratuita, pe baza inscrierii. Eveniment creditat cu puncte EMC.

Secretariatul stiintific este asigurat de dr. Cristina Nita, sef lucrari UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Organizator stiintific: Societatea de Nutritie din Romania

Parteneri stiintifici: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Asociatia Romana de Studiu al Obezitatii, Societatea Romana de Medicina Interna, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Institutul National de Sanatate Publica.

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical