Sanatatea femeilor si Oncologia, in prim-plan in patru conferinte-dezbatere din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara

0
209

Sanatatea femeilor si problematica oncologica, din punct de vedere al populatiei feminine din Romania vor fi aduse astazi in prim-plan in cadrul unei serii de conferinte-dezbatere, „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia”, care va avea loc in patru orase din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Specialisti cu experienta vasta in Oncologie si in arii de practica medicala conexe, alaturi de reprezentante ale societatii civile si ale asociatiilor de pacienti din sfera Oncologiei vor discuta despre importanta preventiei, a diagnosticului precoce si precis, precum si aabordarii personalizate in ingrijirea femeilor cu cancer.

Cancerul de san are cea mai ridicata incidenta in randul femeilor din Romania, fiind totodata si principala cauza de mortalitate prin cancer la femei. 1 din din 5 femei cu cancer de san din tara noastra descopera boala abia in stadiul II sau III, potrivit studiul OncoMonitor 2014.

Considerata o boala „rara”, cancerul de ovar are o incidenta mai mica, aproximativ 1900 de cazuri pe an, arata datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii din raportul Cancer Country Profiles 2014, insa rata de supravietuire este mult mai scazuta. Asta, din cauza ca diagnosticarea se face de cele mai multe ori in stadii avansate – statisticile arata ca doar 45% dintre femeile cu cancer ovarian au sansa de a supravietui 5 ani de la momentul diagnosticului, comparativ cu pana la 89% dintre pacientele diagnosticate cu cancer de san, conform platformei initiativeiWorld Ovarian Cancer Day.

Conferintele „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia” sunt organizate in contextul Zilei Internationale a Femeii, urmarindcresterea gradului de informare in randul femeilor din Romania, cu privire la combaterea cancerului de san si de ovar.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul AstraZeneca in cadrul campaniei „REprimeste viata in dar”.

Management evenimente: Sanatatea Press Group, expertul tau in comunicare pe domeniul medical.

Articolul precedentOMS: Infectia cu HIV in Europa. Pacientii seropozitivi ajung la medic in stadii avansate, cu multiple insuficiente de organ.
Articolul următorProgramul „Mama si Copilul”: Ministerul Sanatatii aloca 33 de milioane de lei pentru achizitionarea a 597 de incubatoare