Samsung BioLogics va produce în masă un tratament pentru COVID-19

0
85
Foto: antibiotice.ro

Compania producătoare de medicamente Samsung BioLogics a anunțat, marți, că va produce în masă un tratament pe bază de anticorpi, pentru COVID-19, dezvoltat de Eli Lilly. Us Food and Drug Administration (FDA) a aprobat bamlanivimab de la începutul acestei luni, după ce studiile clinice au arătat că a redus necesitatea de spitalizare a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, care au un risc semnificativ de progresie a bolii.

Statele Unite ale Americii au început distribuirea medicamentului încă de săptămâna trecută, după aprobarea pentru utilizarea de urgență a tratamentului.

FDA a anunțat că medicamentul poate fi utilizat pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani care au fost recent diagnosticate cu o formă ușoară sau moderată a bolii.

De asemenea, tratamentul poate fi administrat și copiilor de peste 12 ani care suferă și de alte afecțiuni.

Eli Lilly își propune să producă până la un milion de doze până la sfârșitul anului 2020, pentru a fi utilizate la nivel mondial până la începutul anului viitor. Compania Samsung BioLogics a anunțat că are un contract de fabricație pe termen lung cu Eli Lilly.

Articolul precedentCOVID-19: CMR cere facilități pentru medicii de familie
Articolul următorLudovic Orban: Obiectivul este ca, în termen de o săptămână, să creștem cu peste 200 locurile la ATI