Salvatori români, antrenați în Italia, la EU-MODEX

0
239
foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Urmare a ințierii procesului de acreditare a modulului medical RO MS EMT-1 tip mobil și în baza invitației consorțiului Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., o delegație comună a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgență (IGSU) cu personal din cadrul ISU Mureș – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al jud. Mureş, ISU Bistrița – Năsăud, ISU SIBIU și personal medical din cadrul UPU SMURD Mureș, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara se vor deplasa în localitatea Arcevia, provincia Ancona, Italia în perioada 04-12.06.2023 pentru a participa la EU-MODEX lot 5.
Exerciţiul are ca scop pregătirea şi antrenarea echipelor statelor participante în domeniul medical şi va oferi României oportunitatea de a verifica interoperabilitatea capabilităţilor proprii cu cele ale altor state, în vederea desfășurării de misiuni în cadrul Rezervei Europene de Protecție Civilă de la nivelul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE.
Articolul precedentSpitalele care asigură urgențele medicale în minivacanța de Rusalii
Articolul următorSolidaritatea Sanitară: Salariile asistentelor medicale și personalului auxiliar, cu mult sub nivelul inflației