Produsele cosmetice si produsele de ingrijire pot influenta dezvoltarea cancerului de san la femei, arata un studiu britanic. Pe de alta parte, consumul de carne procesata, cum ar fi sunca sau carnatii din comert favorizeaza dezvoltarea cancerului pancreatic.

Pudra de ochi, rujul si cremele folosite de femei zilnic in ingrijirea corporala sunt suspectate ca favorizeaza dezvoltarea celulelor maligne. Mai mult decat atat, cercetatorii britanici spun ca au descoperit o substanta chimica folosita in produsele de ingrijire zilnica, in tumorile a 40 de pacienti care sufera de cancer. Parabenii au fost identificati in mostrele de tesut luate de la 40 de femei carora li s-au facut masectomie, adica inlaturarea chirurgiala a sanului.

Cancerul la san poate fi usor raspindit de parabenii cu proprietati estrogenice, care se gasesc in produse de machiaj, lotiuni de bronzat si chiar si in pastele de dinti. Cu alte cuvinte, parabenii sunt de fapt E-uri. in general, produsele de ingrijire care contin aceste E-uri rezista ani de zile, pe cand cele fara parabeni au termen de valabilitate redus, costa mai mult si trebuie tinute in conditii speciale.

in ceea ce priveste cancerul pancreatic, carnatii sunt una din cauzele care produc acest tip de cancer. Descoperirea suedezilor, care ar trebui sa ingrijoreze oamenii, a dovedit ca atunci cand mananci zilnic 50 de grame de carne procesata, riscul de a face cancer pancreatic creste cu aproape 20%. Cancerul pancreatic este ce mai agresiva forma de cancer, care se dezvolta rapid si scade considerabil sansele de supravietuire.