Romanii, printre europenii care merg cel mai rar la dentist

0
15

Romanii sunt la coada clasamentului european atunci cand vine vorba de vizitele la medicul dentist, arata o statistica Eurostat. Astfel, in 2017, numarul consultatiilor la stomatolog a fost de 0,4 pe an, la fel ca in anul precedent. in randul statelor membre ale Uniunii Europene, doar in Cipru se inregistreaza un numar de consultaţii la dentist mai mic decat in Romania, cu 0,12 consultaţii in anul 2017. 

La polul opus se situeaza olandezii, care au o medie de 2,8 vizite pe an la dentist, transmite Agerpres.

Eurostat subliniaza ca la nivelul Uniunii Europene numarul mediu de consultaţii la dentist este mai mic decat numarul mediu de consultaţii la un medic acreditat. Pe parcursul anului 2017 ungurii şi slovacii au facut, in medie, 10,9 vizite pentru consult la un medic acreditat, Ungaria şi Slovacia fiind de altfel singurele state membre in care se inregistreaza valori mai mari de 10 vizite pe an.

Ad in title

Romanii se situeaza pe ultimele locuri şi cand vine vorba de numarul mediu de consultaţii la un medic acreditat pe parcursul unui an, cu o medie de cinci vizite in anul 2017. in urma romanilor se situeaza doar finlandezii (4,4 vizite pentru consult la un medic acreditat), danezii (4,3 vizite), suedezii (2,8 vizite) şi ciprioţii (2,1 vizite).

Articolul precedentMinisterul Sanatatii vrea sa creasca de patru ori numarul de doze de vaccin antidifteric din rezerva sa
Articolul următorCopiii internati la Institutul Marius Nasta au primit cadouri de la Mos Nicolae