România va aloca 67 de milioane de euro pentru achiziția de aparatură, echipamente și produse medicale

0
333
Foto: Facebook Guvernul României

România va aloca 67 de milioane de euro pentru achiziția de aparatură, echipamente și produse medicale.

Astfel, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că a fost emisă Ordonanța pentru achiziționarea acestora, printre care echipamente pentru ATI,  sisteme de livrare oxigen terapie în flux mare, 1.000 bucăţi, 3.000 de concentratoare de oxigen individuale și 50 de mare capacitate.

De asemenea, va fi achiziționată și aparatură pentru analize importante în terapia intensivă și aspiratoare de secreție.

Din același buget vor fi achiziționate 3 milioane de teste rapide antigen, care vor fi folosite în special pentru cei simptomatici, și 50 de milioane de măști chirurgicale.

Totodată, pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi achiziționare 10 de milioane de seringi.

„Ieri s-a aprobat ordonanţa de urgenţă privind stocurile strategice, modificarea anexei şi a echipamentelor care se achiziţionează prin ONAC pentru stocurile strategice şi prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. S-au adăugat următoarele tipuri de echipamente (…): teste rapide antigen care urmează să fie folosite conform indicaţiilor în mod deosebit pentru persoanele simptomatice – trei milioane de teste; măşti chirurgicale, pentru că în stocurile strategice aveam doar măşti FFP2, FFP3 şi este necesar să introducem şi măştile chirugicale pentru anumite categorii de personal – cinci milioane de bucăţi; seringi – 10 milioane de bucăţi. Motivaţia este pregătirea pentru campania de vaccinare care va fi în cazul în care începem vaccinarea pentru SARS-CoV-2. Este posibil ca aceste vaccinuri să nu vină în doze unice, ci să vină multidoze. Astfel, ne pregătim să nu ajungem la o criză de seringi la momentul respectiv”, a precizat Arafat.

 

 

 

Articolul precedentCOVID-19: Un asistent medical a murit după două săptămâni la Terapie Intensivă
Articolul următorGCS: Peste 10.000 de cazuri zilnice de persoane infectate