România renunță la vaccinul anti-COVID al AstraZeneca

0
93

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat că CNCAV a propus Ministerului Sănătății ca începând din ianuarie 2022 să se renunțe la vaccinul AstraZeneca.

„În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional, ţinând cont de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al cost eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, în cadrul conferinței de presă.

 

Articolul precedentItalia: Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea anti-COVID cu schema completă
Articolul următorCâte certificate COVID-19 au fost eliberate până în acest moment