România, pe locul doi în UE la procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu ambele doze

0
122

România se află pe locul al doilea, la nivel european, în ceea ce privește numărul persoanelor imunizate cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19. Astfel, România a vacinat 3.2% din populația adultă cu ambele doze, fiind depășită în UE doar de Malta, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).

Îara noastră se află pe locul șapte în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global, potrivit sursei citate.

La nivel european, România ocupă locul șase, privind numărul total de doze anti-COVID-19administrate. De asemenea, țara noastră se află pe locul șase, după numărul dozelor administrate raportat la 100 de persoane, dar  și din punct de vedere al mediei dozelor administrate zilnic: 29.526 doze.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie.. Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de ţări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global”, precizează CNCAV.
Articolul precedentPeste 440 de focare active de pestă porcină africană, în 37 de judeţe. Anunțul ANSVSA
Articolul următorOMS, despre riscul de răspândire la om a tulpinii de gripă aviară H5N8