Romania, gazda celui mai important eveniment european al anului 2016 din sfera neuropatiei diabetice

0
292

Romania devine toamna aceasta centrul comunitatii internationale de neuropatie diabetica. A 26-a intalnire Anuala a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice NEURODIAB din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) se va derula in perioada 9-12 septembrie 2016 la Bucuresti.

Evenimentul se va concentra pe zona de cercetare a neuropatiei diabetice si va include sesiuni de comunicari orale si prezentari de postere, simpozioane si dezbateri stiintifice, ce vizeaza prezentarea noutatilor din domeniul preventiei, al depistarii si tratamentului acestei complicatii a diabetului zaharat.

Astfel, unii dintre cei mai experimentati specialisti din domeniu neuropatiei diabetice se vor reuni la Bucuresti, pentru a dezbate cele mai actuale date si rezultate stiintifice din sfera neuropatie diabetice, promovand evolutia cunoasterii stiintifice, in toate aspectele implicate.

Printre expertii in neuropatie diabetica prezenti la cea de-a 26 intalnire Anuala a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice se vor numara prof. dr. Andrew Boulton (fost presedinte al EASD, Marea Britanie), prof. dr. Simona Frontoni (presedinte NEURODIAB EASD, Italia), prof. dr. Dan Zielger (Germania), prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), dr. Henning Andersen (Danemarca), prof. dr. Pietro Cortelli (Italia), prof. dr. Rayaz Malik (Marea Britanie), dr. Luciano Bernardi (Italia), prof. dr. Solomon Tesfaye (Marea Britanie), dr. Tamas Varkony (Ungaria), prof. dr. Rodica Pop-Busui (SUA), prof. dr. Eva Brill (Canada), prof. dr. Eva Feldmann (USA) si multi altii.

„Acest meeting NEURODIAB – EASD este un privilegiu pentru lumea medicala romaneasca, reunind in tara noastra comunitatea internationala a expertilor in neuropatie diabetica. Selectarea Romaniei in calitate de gazda a intalnirii NEURODIAB – EASD 2016 si a Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab, in calitate de partener stiintific si organizator local reprezinta o incununare a eforturilor noastre in derularea multiplelor activitati de educatie medicala continua si a implicarii stiintifice sustinute in sfera neuropatiei diabetice. Aceasta intalnire confirma, practic, evolutia zonei de neuropatie diabetica din Romania, raportata la standardele europene.”, a declarat conf. dr. Ioan A. Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab.

Programul evenimentului se va concentra pe progresele stiintifice din sfera neuropatiei diabetice si va avea o abordare comprehensiva a domeniului, prin teme precum: Terapia patogenetica in neuropatia diabetica; Functiile sistemul nervos autonom si disfunctiile asociate somnului; Retinopatia diabetica; Neuropatia autonoma; Prevalenta crescuta a polineuropatiei diagnosticate si nediagnosticate la subiecti cu sau fara diabet care participa in initiative educationale nationale; Mecanisme ale hipoxiei in diabet; Depasirea maladaptarilor bioenergetice la hiperglicemie; Complicatiile urologice si disfunctia autonoma in diabet.

Vor fi organizate sesiuni orale pe teme care vizeaza toate dimenisunile neuropatiei diabetice – tratament, patogeneza, diagnostic si durere si sesiuni de postere despre patogeneza si tratament, neuropatia autonoma, epidemiologie si diagnostic.

Cea de-a 26 intalnire Anuala a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabeticeofera si un moment special participantilor tineri: Premiul tinerilor cercetatori NEURODIAB. Doi dintre cei care vor sustine prezentari si au cel mult 40 de ani pot participa la categoria „cea mai buna prezentare orala” sau „cea mai buna prezentare sub forma de poster”. Castigatori vor fi anuntati in timpul evenimentului si vor primi un premiu de 800 euro.

Articolul precedentAu inceput admiterile la medicina! Peste 7000 de locuri sunt disponibile in UMF-urile din tara
Articolul următor21 de noi medicamente, pe listele de compensat si gratuite