România donează 11 ambulanțe serviciilor de urgență din Ucraina

0
341
sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență/ Facebook

Nouă ambulanțe din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și două din dotarea SMURD au fost donate de țara noastră serviciilor de urgență din Ucraina. Acțiunea umanitară s-a derulat prin intermediul Hub-ului logistic operaționalizat la Suceava, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Autospecialele sunt complet echipate și funcționale și vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență.

Menționăm faptul că donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanțe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotărâre de Guvern.

Reamintim că Departamentul pentru Situații de Urgență, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava.

Până la acest moment, prin Hub-ul de la Suceava au fost operaționalizate 30 de misiuni umanitare pentru sprijinirea directă și rapidă a statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militară rusă.

 

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima săptămână
Articolul următorINSP: Au fost confirmate primele decese din cauza virusului gripal în România în acest sezon