România trimite în Republica Moldova peste 100 000 doze de vaccin Astra Zeneca

0
35

România acordă un nou ajutor umanitar Republicii Moldova în lupta de combatere a pandemiei COVID-19. Un de număr de 100.800 doze de ser produs de compania AstraZeneca au plecat vineri către Chişinău, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

„Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România”, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Livrarea se efectuează cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI.

Ad in title

CNCAV aminteşte că, în sprijinul Republicii Moldova, au mai fost livrate alte 304.800 de doze de vaccin anti-COVID în februarie şi martie.

În luna februarie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în calitate de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca prin acordurile-cadru încheiate de minister cu Comisia Europeană.

Articolul precedentCNCAV: Adeverința de vaccinare, descărcată în șase pași
Articolul următorGCS a anunțat 103 noi cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2