Primul român depistat pozitiv la coronavirus. S-a aflat pe nava de croazieră Diamond Princess

0
302

Un român aflat de pe nava de croazieră Diamond Princess, care este în prezent în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus), au anunțat oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii, precizează MAE.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei, potrivit MAE.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess.

În ceea ce priveşte nava de croazieră Westerdam, arată MAE, Consulatul General al României la Hong Kong a obţinut confirmarea că la bordul navei se află 17 cetăţeni români, respectiv 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului.

Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor şi membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecţie cu coronavirus. Reprezentanţele diplomatice şi oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autorităţile locale şi reprezentanţele diplomatice ale altor state membre UE şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români.

Articolul precedentStudiu: Viagra distorsionează percepția culorii. Bărbații afectați spun că văd albastru
Articolul următorMedicul Mircea Beuran, adus la sediul DNA